Всяка стъпка от засаждането, ръчната обработка и събирането на нежните лавандулови цветчета е наше дело.

Отглеждаме насажденията си с любов и всеотдайна грижа. Грижим се за чистотата както на плодородната почва, така и на растенията си. Не използваме пестициди и хербициди, за да гарантираме чисти и натурални продукти, с доказани силни терапевтични свойства.                   

Добиваме нашето масло като събираме лавандуловите цветчета с прецизни машини. Отнасяме ги в дестилерия, където добиваме маслото чрез метода на  100 % парна дестилация. След като поставим цветчетата в специални съдове, където добавяме дестилирана вода, започва процесът на загряването и, за да създаде пара, която извлича маслото от лавандуловите цветчета.

След това парата се охлажда и се получават два продукта. Лавандулово масло и лавандулова вода. Маслото се филтрира и отделя, за да достигне до вас в чист и натурален вид. Лавандуловата вода се събира непосредствено. В нея остава 0.90% лавандулово масло, което я прави ефективно и 100% натурално решение за предотвратяването на акне и черни точки.
Качеството на лавандуловата вода и лавандуловото масло зависи и времето на прибиране на цветята. Най-доброто време за тази дейност е между 10-16часа в началото на юли месец, защото частта на ароматното масло е най-висок.
Трябва да имате от него вкъщи по всяко време заради релаксиращите му свойства, то освобождава от стреса и осигурява здрав сън; заради бързото му действие при изгаряния, порязвания, ухапвания от насекоми; заради антиоксидантната му сила. Свободните радикали са причина за клетъчни увреждания, за имунна недостатъчност, дори за рак и хронични заболявания. Китайски учени са наблюдавали, че лавандуловото масло регулира нивата на 3-те основни антиоксиданта в тялото и предпазва мозъчните клетки от увреждания.
НАШАТА МИСИЯ Е:
-Да осигурим на клиентите си достъп до 100% НАТУРАЛНИ и чисти продукти!
-Да разпространим и съхраним славата на българското лавандулово масло!
-Да доставяме директно от дестилерията нашите 100% НАТУРАЛНИ продукти!
-Да спечелим доверието ВИ с БЕЗКОМПРОМИСНО качество!